Dansbands-rockers!

79399-197
 
Dagens SVD täcks av ett trånande småstadspar som dansar någon form av pardans, troligtvis foxtrot. Senaste numret av DN PåStan täcktes även den av ett dansande par och man fick i tidningen följa med på dansbandskväll på danspalatset med det passande namnet Yesterday. Men det är ingen tvekan om det: det råder dansbandsfeber.

När svensk hiphop, skateboard och fashion inte känns särskilt spännande längre är folk tvungna att söka sig till nya subkulturer.  Trenden som bekräftats i våra stora dagstidningar har ju redan visats på tv sedan veckor tillbaka. Kanske först och främst i Let's dance på TV4, men också i SVT:s Leende guldbruna ögon.  

Leende guldbruna ögon handlar ju om Lennart och hans dansband, det första blattedansbandet, Lennartz. Lennart är en skönsjungande ung man som inte riktigt lyckas scora på dansbandsmarkanden därför att han råkar vara svart. En social skildring av det svenska samhället. Sista avsnittet visas ikväll på ettan.  


På bilden ovan syns förresten Lennes orkester, ett svenskt dansband från det glada sjuttiotalet. De har lyckats pricka in oversize-trenden med sina härliga kragar. De har också lyckats pricka in vårens frisyrtrend: kalufsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback