POP LIFE

POP LIFE

Whats the matter with your life
Is the poverty bringing you down?
Is the mailman jerking you round?
Did he put your million dollar check
In someone elses box?

Tell me, whats the matter with your world
Was it a boy when u wanted a girl?
Dont u know straight hair aint got no curl
Life it aint real funky
Unless its got that pop
Dig it

Tell me, whats that underneath your hair?
Is there anybody living there? 
You cant get over, if u say you just dont care
Show me a boy who stays in school
And Ill show you a boy aware!
Dig it

What u putting in your nose?
Is that where all your money goes
The river of addiction flows
you think its hot, but there wont be no water
When the fire blows
Dig it

Pop life
Everybody needs a thrill
Pop life
We all got a space 2 fill
Pop life
Everybody wants to be on top
But life it aint real funky
Unless its got that pop
Dig it

Handsomeboy TechniqueInte helt ny, jag vet. Men The Avalanches... förlåt, Handsomeboy Techniques andra skiva, Adelie Land, kommer förgylla både din och min sommar. Inleder med Tinas Mat-temat A Walk across the rooftops, som följs av lika glada Interstellar Discodrive. Senare finns funkiga Miami Radio Flash med sådana där gitarrer som låter så där du vet.

Det är musik baserad på samplingar i The Avlanches forspår. Det svänger och är glatt utan att bli alltför plastigt och förutsägbart. Ett helt ok soundtrack till sommaren med andra ord.

Och visst är det Alexander Bards vackra nuna som förärats en plats nere i högre hörnet på skivans omslag?

Beckmans slututställning 2006

Beckmans slututställning 2006

Var en förbi en sväng på Beckmans slututställning. Lite besviken sitter jag så här i efterhand och försöker summera mina intryck och kommer på mig själv med att det inte blev så många just sådana. Intryck alltså. Årets avgångselever inom mode, form och reklam har alla jobbat under temat tillsammans. Och visst kan rektor Tom Hedqvist vara stolt över årets kull. Men varför känner jag mig inte helt tillfredsställd när jag lämnar utställningen?

Det finns så som sig bör en hel del ljuspunkter och inte helt oväntat känns utställningen fräsch, ny och genomtänkt. Men med få klara överraskningar. Jag kan inte sätta fingret på vad jag saknar, men att gå från en slututställning med Sveriges kreativa spjutspets utan att ha fått sinnet smittat av sprudlande kreativitet och skaparglädje känns lite oroväckande. Det där var ett till viss del orättvist uttalande, men bara en sån sak som att det knappt fanns några (om ens ett enda plagg) herrkläder att beskåda gör mig lite ledsen i hjärtat.

Hursomhelst fick jag i alla fall med mig en cd med abstrakt musik (NEW MUSIC av Daniel Söderstedt) och en undring om vad killen som sov i kartonger egentligen ville förmedla med sitt arty-farty konstnärskap. 
 

www.beckmans.se

www.new-music.seBeckmans slututställning 2006 finns att beskåda på Nybrogatan 8 fram till den 27:e maj.

Dancing shoes

danssko


So look
I'm in a dancing mood
So I hope you got on your dancin shoes

These kids now days
They dont make them like they used to
They dont even dance in the raves like we used to

It's like nobody dont dance no more...

R.H.C.P

R.H.C.P.

Omslaget till Red Hot Chili Pepper's nya skiva är ju en smärre designkatastrof. Vad tänkte dom på? Visst har R.H.C.P flörtat med tv-spel förr, men vad tänkte dom egentligen när dom gav ut det här? Knappast att någon ska spontanköpa CD:n tack vare dess vackra yttre. Nä, bara ett välkänt band som R.H.C.P kan ge ut en skiva med detta omslag och fortfarande sälja. Det musikaliska innehållet är en annan historia.

Konstfacks vårutställning

Konstfacks vårutställning

Jag var på Konstfacks vårutställning häromdagen. Det var en trevlig tillställning, avgångseleverna verkade lagom glada över att få komma ut på arbetsmarknaden som nyutexaminerade kreativa.

På tal om kreativa. Förrutom Beckmans, visst ska detta föreställa vara Sveriges, eller i alla fall Stockholms kreativa elit med allt va det innebär? Nåja, utställningen var iaf trevlig. Med färsk design, vernissagevin, salta pinnnar och allt vad det innebar.

Hursomhaver, visst fanns det en del pärlor. Det som lämnade mest intryck hos mig var Broberg & Ridderstråles finurliga bord med kontaktuttag integrerat direkt i både bordsyta och bordsben. Även deras trattformade högtalare visade på att Svedala alltid är att räkna med vad gäller nyskapande, spännande, rolig och inte minst lekfull disajn.

En annan personlig favorit, och pärla i utställningen, var Man:MILK. Amningsskjorta och mjölkpump speciellt framtagna för gravida(?) män. Politisk formgivning är inte helt i linje med mina tankar om god design, men skjortan var snygg.

Om jag ska summera Konstfacks vårutställning så är det med bokstäverna OK. Varken mer. Varken mindre. Kan ju erkänna att jag är lite besviken, men att det också fanns en del glada överraskningar. Lägst odds för att lyckas på en tuff marknad ger jag Broberg & Ridderstråle, med ett starkt och genomtänkt formspråk. Ducka!


www.konstfack.se
www.brda.seKonstfacks vårutställning är öppen fram till 28:e maj och finns att beskåda i Konstfacks lokaler vid Telefonplan.

BubbelgumTelevision is chewing gum for the eyes

- Frank Lloyd Wright

På individens bekostnad

Tittade på sån där arty-farty kortfilm idag. Hemmasnickrat med handy-cam och hela köret. Ungt, aggressivt och rebelliskt. Filmen handlar om Jakob, en cynsik ung man som är trött på sin villaförort Nacka. Följ med honom på en typisk sommardag, med en Norrlandsguld i ena handen och en cigg i andra. Bitterhet och har aldrig varit vackrare.


Möte över generationsgränserna

gubb

Möten mellan olika generationer, visst är det fint? Idag, på tunnelbanan hem från jobbet, skedde ett av dessa vackra möten. Det var skånsk gubbe med skepparkrans och det var attitydspackad förortsbrud. Gubben med skepparkrans störde sig på att bruden från förorten hade fötterna på sätet och uppmärksammade att den unga damens mamma minsann inte jobbade som städare på tåget. Varpå förortsbrudens häftiga förortskompisar svarade att brudens mamma betalade skatt och att det var allas rättighet att skita ner sätena. Nu tände skåningen till och röt på skånska:

- Ta ner foten, annars sätter jag väskan på ditt ben och då kommer det göra ont i ditt knä.

Och det var inte vilken väska som helst. Det var en, jag citerar, tung väska. Förmodligen var den full med massa viktiga dokument. Såhär i efterhand när jag tänker på det inser jag att det inte var något vidare fint möte, men ändå, ett möte. Det hela löste sig på så vis att en full Djurgårdsman blev sur och på egen hand sparkade ner flickebarnets fot från sätet.

Nä, det kanske inte är så fint med möten över generationsgränser ändå. Det blir liksom resonans i ljudbilden, olika våglängder och allt det där. Men all heder till den skånska gubben med skepparkrans och hans gode vän civilkuraget.

Invigningsfesten

poplife

Så. Nu är bollen i rullning. POPLIFE har öppnat, eller man kanske ska säga att det har startat. Påbörjats. Invigningsfesten gick enligt planerna. Alla var där. Alla var glada. Fladi smakade lite väl mycket på bjudspriten och Herkules sumpade kameran. Men det går på företaget som vi brukar skoja. Nåja. Håll utikik efter nya händelser. Det är nu det händer.