Smoking Man

Smoking Man

Rökande man, något androgyn. Av Otto Dix.

No Music Day

No Music Day

Idag är det No Music Day. Alltså dagen utan musik. Det är Bill Drummond, från popduon KLF, som instiftat denna dag. Inte som ett avståndstagande från musik, utan snarare som en passiv hyllning till densamma. Ihop om att musiken ska få tillbaka sina gamla värderingar, att den inte ska förbli lika vardalig och ouppmärksammad som den ju blivit i dagens samhälle. Mänslikgheten har slutat bry sig om musik, som numera tapetserar gemene mans vardag. Ingen märker längre ens om den är på, den bara finns där.

Vår käre Andres Lokko uppmärksammade detta i sin fredagskrönika och skrev om Drummond-anekdoter, som när han brände upp 14 miljoner kronor och kallade detta för konst, eller när han instiftade priset årets sämsta konstnär med en vinstsumma på 40.000 pund.

På hemsidan kan man läsa musiktöntar och teoretikers inlägg om dagen och läsa vad dom tycker om John Cages fyra minuter och trettiotre sekunder långa komposition, utan ett enda ljud.

Hursom, idag är det No Music Day, dagen då vi inte lyssnar på musik. Visst?http://www.nomusicday.com/

Arkivbilder

79399-112

79399-113

79399-115

79399-114

Rock around the Clock

Rock around the Clock

Dagens Outfit

Dagens Outfit

En sensommardag...

Animation

Animation

20:e november 2006

79399-113

79399-112

79399-110

79399-111

Berlin 2.1

79399-106

79399-108

79399-107

Moog

MOOG

The Andy Warhol Car

79399-98

79399-97

Ian Curtis

Ian Curtis

Ian Curtis committed suicide on May 18, 1980.

Ett förslag

79399-90

Chain

Chain

Vice party

Igår var det kalas i stan. Gratismagasinet Vice fyllde två och skådespelet tog plats på Södra Bar. Det var väl sådär lagom kul. Det märks att stockholmarna är kåta på gratissprit. Det var lite för mycket folk, och i publikhavet kunde man bland annat skymta lokala stockholmsmodeller, neonfärgade kläder, pälsmössor och Bernhard Wilhelm-skor. Åh vad härligt med pretentiösstockholmsfashionkredd.

Det bjöds hursom på gratisdricka i massor. Vad gäller musiken så var det gitarrbaserat på nedervåningen, och på den överfulla VIP-avdelningen blandade man hejvilt med elektroniskt, 90-tal och upphottade Beatles-remixer. Lite bättre med andra ord.

Att det blev bitchfight i garderobskön när lamporna tändes klockan 02.00 var väl kanske inte så oväntat ändå?

79399-86
Överblivna drinkbiljetter.

Stockholmsnatt.

Stockholmsnatt från 1986, en ungdomsfilm av Staffan Hildebrand. Medverkar i filmen gör bland annat Paolo Roberto och Karl Dyall. Filmen finansierades av dåvarande Televerket i vad som kan ses som ett desperat försök till att stoppa sabbet. Med anledning av Televerkets många förstörda telefonkiosker försökte man på ett kreativt sätt få bukt med förstörelsen. Resultatet blev Stockholmsnatt.
 
Rikstuffingen och huvudpersonen Paolo Roberto ses i filmen slå sönder telefonkiosker. Något han bittert får ångra när hans familj blir misshandlad och han inte kan ringa till SOS eftersom, jojust, alla telefonkiosker är förstörda. Moralkaka någon?

Förresten lyckades jag precis rädda två ex av soundtracket till filmen från att kastas av farsgubben, föredetta anställd vid Televerket...

79399-84

79399-85

Pendelparanoia.

79399-83

79399-82

79399-81

79399-80

79399-79

79399-78

Södra station, 10:e november 2006 kl. 08:25

SQUARE

SQUARE

Hittade detta träffande vykort hos BOOKBINDERS DESIGN, Stockholms kanske trevligaste pappershandel.

Texten, som till synes lyder There is nothing wrong with being a square, ska tills vidare fungera som min paroll, devis, motto och/eller ledstjärna etc.etc.

Över och ut.

Klippa&Klistra

Klippa&Klistra

Grundkurs i Photoshop känns något förlöjligande.

Fredrik Strage @ Nyhetsmorgon

Fredrik Strage @ Nyhetsmorgon

Jag har alltid trott att Fredrik Strage inte hade ett ansikte ämnat för TV. Så fel man kan ha. Fredrik har nästan blivit en institution i fyrans morgonsoffa på onsdagar.  

Under morgonens session tipsar han om E-40 och hans ”hifi-hiphop” med tillhörande dans, ghost ride the whip, vilket innebär att man hoppar ur sin rullande bil och dansar runt och på den. För att genomföra detta konststycke till dans med någorlunda trovärdighet bör man vara amerikan, plus att man måste ha en bil utrustad med automatlåda.  

Han tipsar också om The Knife’s nya konsert-dvd och filmen The Wicker Man, en rysare från sjuttiotalet.
 
Tipsen i sig är kanske inget anmärkningsvärt. Det som får mig att höja på ögonbrynen är tvärtom allt runt omkring. Han presenteras som popsnörenas popsnöre och saltet i den populärkulturella gröten. Att han dessutom har en egen vinjettmusik känns efter presentationen som en självklarhet.  

Det känns som Fredrik Strage blivit folkkär och lär nog bli kvar i soffan ett tag framöver. Men vad hände med den unge journalisten som hade en beef med Petter?

Viktor & Rolf

79399-74

Årets samarbete mellan lågpriskedjan Hennes & Mauritz och känd designer sägs vara ett äktenskap. Detta kärleksfulla förhållande har H&M ingått med Viktor & Rolf, ett förhållande som får ses som bigamistiskt. Alltså kommer högt blandas med lågt, smalt med brett.

I övermorgon släpps då detta kärleksbarn i affärerna. Tidigare samarbeten med Lagerfeld och Stella McCartney har ju varit lyckosamma, om än dock inte ekonomiskt. Dessa samarbeten är inget i sig som H&M tjänar stora pengar på. Det man tjänar är kort och gott fashion credibility.

Så till kläderna. Det kommer att finnas både en herr- och en damkollektion, med en något omodern övervikt på den senare. Viktor & Rolf har sitt hjärta i haute couture, något som också märks på kläderna för H&M. Det är tema dressat, mestadels kostymorienterat för männen och för kvinnorna verkar det vara flickiga, pimpinetta kjolar som står på schemat. 

Kläderna är faktiskt ganska tråkiga, rätt och slätt. Vad gäller herrkollektionen utstrålar den Viktor & Rolf, men med ett stänk av H&M. Det vill säga, mindre elegant lekfullhet och mer lättsåld mainstream. Damkollektionen får någon annan uttala sig om…http://www.hm.com

http://www.viktor-rolf.com

Psst, bögen

79399-73

Även om den avgågne kulturministern inte betalat sin tv-licens på 16 år så vågar i alla fall jag påstå att SVT är väl värt sina pengar.

Den smått genialiska dramaserien Mäklarna är ju en fantastisk berättelse. Cynism och livströtthet är personifierad av Kjell Bergqvists karaktär, mäklaren Kaj. Jag menar, när han droppar en replik som denna till sin terapeut angående dennes yrkesgrupp är det ju mäsnkligt fördärv fångat i ord:

... du tar en äggmacka och en pilsner och sätter dig och bläddrar dig I en veckotidning

Sedan har SVT två andra satsningar denna höst, dels arty, ett kulturprogram som ska behandla konst. Och igår sändes Böglobbyn sitt första program, lett av Olle Palmlöf.

Mäklarna sänds söndagar, Böglobbyn på måndagar och arty på tisdagar.http://www.svt.se

Drapering

Drapering

Och allt som saknas är nu tyg...