Le Sport - Och så fanns dom inte mer

Le Sport - Och så fanns dom inte mer

Det är tydligen så att Le Sport, tidigare Eurosport, har lagt ner. Slutat med musiken. Jag kan inte påstå att dom lämnar ett stort tomrum efter sig. Men ändå. Det känns lite sorgligt. Le Sport var ju lite som hiphopgruppen 4:e Världens låt hette:  Mer än musiken. Le Sport var ju så mycket mer än den eskapistiska, euforiska, ja alldeles underbara musik de gjorde. Vila i frid.Om du vill kan du ladda ner en sista låt på hemsidan:
http://www.lesportmusic.tk/

Eller följa fansen och gråta ut på deras MySpace-sida: http://www.myspace.com/lesport


Mönster och sånt

79399-20

79399-21

79399-22

79399-23


Farväl FalkenbergHar varit och sett det svenska Oscars-bidraget, bästa icke-engelska eller utländksa film eller vad det kan tänkas heta.

En lagom pretentiös film som lämnar en konstig känsla efter att ha stegat ut ur biosalongen. Filmen handlar egentligen om ingenting alls, och hade det inte varit för en händelse, skulle jag inte kunna återge någon.

Filmen handlar om en gäng grabbar (bara grabbar) som är på väg att entra vuxenlivet. En sommar på västkusten. Falkenberg. Så här i efterhand känns filmen lite som en varm och fin, men bortkastad sommardag. Fast på ett bra sätt. Filmens ickehandling känns ganska poetisk. Och ja, vad ska man säga? Flummig?

Hombres, kompis!Ikväll klockan 21:00 hade den nya svenska dramathrillern Hombres premiär. Det har varit mycket snack i förväg om serien. Såhär i efterhand får jag säga att den fick klart godkänt.  

Kvällens replik levereras av Manne, som ska föreställa Stureplans-brat med månadspeng från pappa på 40.000 kr. När dom övriga tvekar på att göra en kupp på 30 miljoner Euro spritter Manne av naivistisk glädje och utropar: 

Jag är med! Jag tycker det här ska bli jättekul, verkligen… det är svårt att såhär i efterhand återge det hela, men vilken skön glädje han utstrålar. 

Samma Manne bjuder även på lite skön allsång i form av sommarplåga. Maja-hi, maja-ha, maja-ha-ha. Mågot som dock är ett lite väl simpelt trick för att förstärka Mannes bratimage är att han i vartannat klipp vistas i Stureplansk krogmiljö. 

Regisserar gör den söta dvärgen från ZTV's Rallarsving, Musse Hasselvall. Hans kompanjon Andreas syns också i en scen i Hombres.


 
Hursom, ifall du missade Hombres men ändå vill se första avsnittet är det para att surfa in på Kanal fems generös wabcast. 

http://www.kanal5.se  

Robert the RebelAllas våran Rebell-Robban är inte längre rebell. Han har sålt sin själ till djävulen, eller närmare bestämt Hi-Fi Klubben. Robert har vedverkat i en gerillareklam för audiofilföretaget under devisen Bad sound kills good music. Vilket iofs kan stämma. Men faktum kvarstår. Robert blir aldrig densamma.http://www.hifiklubben.com

One Eye Red

79399-19

Jonas Hassen Khemiris bok "Ett öga rött" ska bli film. Boken handlar om tankesultanen och revolutionsblatten Halim som har genomskådat integrationsplanen. Hur dom ska filmatisera den unge Halims drömmar på blattesvenska ska bli spännande att se. Om ett år…

Hursomhelst så för detta oss in på AYO - One Eye Red's gamla hiphophardcore-dänga Bloodclot have to lose. Förortskungen, hårdare än du någonsin hört honom och hårdare än han någonsin kommer att höras, samsas med en rad andra svenska rappare på Sidewalk Headliners. Den enda samlingsskivan med svensk hiphop värd namnet, om det nu säger något.

AYO som man för övrigt numera allt som oftast kan se på tunnelbanan, iklädd religiös mundering.

1 CD, 2 CD, 3 CD...

1 CD, 2 CD, 3 CD...

Kände att jag var tvungen att fylla ut lite tomrum i skivhyllan. En skiva/årtionde blev det:

The Velvet Underground & Nico - Andy Warhol från 1967, en klassiker. Lou Reed sjunger, Andy Warhol producerar.

Prince - Prince från 1979. Kanske inte någon av Prines starkare skivor. Men i konvolutet finns en bild på en naken Prince, ridandes på en vit pegasus. Bara en sån sak.

N.W.A - Straight Outta Compton från 1988. Med bl.a Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dreoch Yella brukar väl Niggaz With Attitude räknas som gangsta rappens skapare. Med spår som Straight Outta Compton och Fuck Tha Police är detta en omdebatterad debutskiva. Uppskattades inte så värst mycket av den amerikanska poliskåren, eller det etablerade amerikanska samhället heller för den delen.

Weeping Willows - Broken Promise Land från 1997. Också en debutskiva. Filmmusik som röd tråd och koncept för skivan. Med spår som Blue And Alone (Pistvakts vinjettmusik), Eternal Flames och dystra titelspåret Broken Promise Land.

David Elsewhere

79399-15

79399-16

79399-17

David Elsewhere, mannen med gummikroppen, sedd i Heinekens gamla reklamgoding. Såg det inte förrens nu, men det är ju faktiskt han som drar igång reklamen men sin härligt karatäristiska robotdans. Man kan även se honom i reklam för Volkwagens Golf, Ipod, Pepsi och 7Elevens Slurpee.

Anekdot: Heineken ägs sedan några år tillbaka av svenska Spendrups.Surfa in på
http://www.spendrups.se eller http://www.heineken.com om du vill dricka öl.

Surfa in på http://www.youtube.com om du vill lära dig behärska robotdansens ädla konst eller bara titta på videoklipp med David Elsewhere

BANKSYBanksy har gjort det igen. Den här gången har den kontroversiella gerillakonstnären antastat allas vårat älskade Disneyland. Han har hängt upp en fånge som tagen direkt från Guantanamo Bay. Inte mer än en timme fick den orangea huvförsedda mannen stå kvar. Fascinerande, modigt och politiskt. Som vanligt alltså.

Förresten, är det någon som har ett exemplar av Banksys och DJ Danger Mouses piratkopia av Paris Hiltons skiva kan ni ju höra av er.

GainsbourgOK. Till att börja med: Serge Gainsbourgs dotter. Till det kommer att hon är både skådespelerska och musiker, i just den ordningen. Och på nya skivan 5:55 har Air skrivit låtar, Jarvis Cocker författat texter och Nigel Godrich (som bl.a arbetat med Beck och Radiohead) producerat.

Den som vill höra resultatet  och därmed Charlotte Gainsbourgs nya skiva räcker upp en hand!

MSTRKRFTMSTRKRFT, eller master kraft som det tydligen ska uttalas, utgörs av Jesse F. Keeler från  Death from Above 1979 och Al-P. Med remixarbeten gjorda åt bland annat Metric, Wolfmother, the Kills, Bloc Party och självklart DFA 1979 skulle man kunna tro att det rör sig om någon form av gitarrbaserad musik. Men icke. Allmusic.com kallar det för robotic electronic och mycket mer än så behövs kanske inte sägas. Det är medryckande och svängigt och det är lätt att dra paralleller till Daft Punk. Både vad gäller musiken och de täckta ansiktena. Och visst låter det stundtals som DP's senaste album, Human After All från 2005, och även som de tidigare verken för den delen. Men det gör inte så mycket när det görs bra och till och med mer intressant än Human After All. 

Det är elektronisk musik som hör hemma på dansgolvet ackopanjerat av spattiga fötter och robotsvängande armar. Det är vocoder, handklapp och tja, vad mer kan man egentligen behöva?http://www.mstrkrft.com

http://www.daftpunk.com

http://www.allmusic.com

Välkommen hem!Efter veckor på reparation är den äntligen tillbaka, datorn. En bildskärm, fem högtalare och en stor låda till subwoofer som har stått och samlat damm kan äntligen göra lite nytta igen. Och mitt älskade digitala musikbibliotek. Tack.

Uttåget

Uttåget

Idag gör Sommaren sitt slutliga uttåg. Vi avtackar Dig för den gågna säsongen med sista avsnittet av Morden i Midsomer. Farväl detective Barnaby, farväl solen.  

Valcirkus

Valcirkus

Fem dagar kvar till val. Folkpartiet gör dataintrång. Junilistans Nils Lundgren sålde villan till sig själv, fem gånger. Vad han tjänade på det? Tvåmiljonerkronor.

Min rustning, min trygghet
- Smink och kläder är min rustning, jag använder dem som ett skydd. Jag klär mig som om jag ska ut i krig varje dag, det är som en skottsäker väst. Jag måste känna att jag är osårbar, annars blir jag väldigt upptagen av hur jag ser ut.

Sagt av Marie-Louise Ekman, konstnär tillika gift med Gösta Ekman.