Sköna Skor


image230


I år, 2007, fyller två skoklassiker 25 år. 1982 var året det hände och skorna var Reebok Freestyle och Nike Air Force 1.

 

Reebok Freestyle kom när stora frisyrer och aerobics var högsta mode. Freestyle-skon var ju också från början tänkt som just en aerobicssko. Inte hade väl Reebok kunnat tro att skon skulle bli en klassiker, buren av poppare, fashionistas och nu också nyravare. Reebok firar 25-årsjubileumet med att släppa skon i 25 stycken nya designer. Den första och hittills ända släppta är en vit sko, prydd med 25 stycken födelsedagsljus. Passande nog.

 

På hemsidan kan du köpa skorna, eller hålla utkik efter nästa skosläpp.

 

http://www.rbk.com/us/freestyle/

  


Nike Air Force One höll på att gå sin död till mötes redan efter ett år i butikshyllan. Nike tog då skon ur produktion för att lansera nyare, häftigare skor. Två skoförsäljare i Baltimore, Paul Blinken och Harold Rudo, lyckades tuta i Nike att det skulle löna sig att producera skon bara åt dem. Så många skor trodde de att de kunde sälja, och så många skor sålde de. Utan någon marknadsföring lyckades, eller snarare råkade, Nike skapa en klassiker. Kanske den största någonsin.


 På Nikes matiga hemsida finns det dokumentärer med kärleksförklarande skotöntar, en romantisk film om en italiensk skomakare som passionerat tillverkar en Air Force 1, alltså långt ifrån den massproduktion som ju är dagens verklighet någonstans i Asien. Man kan också titta på musikvideon Classic med Kanye West, Nas, Rakim, Krs-One och med Dj Premier bakom spakarna, något som skulle kunna ha varit en hyllning till den klassiska skon som prytt hiphoppares fötter i 25 år.  


http://www.nike.com/af1/


Kommentarer
Postat av: Anonym

snyggt!

2007-04-03 @ 21:15:50
Postat av: Anonym

Men alla vet ju att på vita Air Max spöar alla dom där svennedöjjerna

2007-04-03 @ 21:39:28
Postat av: Anonym

Reeboks in heaven!

2007-04-07 @ 21:36:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback