Helgen i bilder

Efter en fredagsnatt i karatefyllans tecken behövdes det en helg i rekreationens dito. Och eftersom vatten i allmänhet har en renande effekt, och skärgården i synnerhet, spenderades lördagen och söndagen i Stockholms arkipelag.79399-304
Båttur


79399-303
Eftermiddagssol


79399-300
Årgångsöl


79399-302
Tyskar betraktandes Den Svenska Sommaren


79399-301


Ett tafatt försök att agera hopp-i-land-kalle resulterade i ett jack i hakan. Istället för att landa på fötterna lyckades jag med konsten att landa på huvudet. Söndagskvällen spenderads således på Danderyds sjukhus. 260 kronor fattigare, men tre stygn rikare närmade sig så helgen sitt slut.  


Made in France

79399-298

79399-299

Nytt tillskott i cykelstallet! En klassiker, en Peugot racercykel. En riktig liten pärla.
Efter lite service och tillsyn kommer denna skönhet ha förvandlats till
kvarterets stiligaste velociped.

Väl mött.


Piet Mondrian

Piet Mondrian

Stockholms Modevecka!!!

Stockholms modevecka

Nu är det Stockholms Modevecka, Fashion days at Berns och allt vad det heter.
Moderådets vd Lotta Ahlvar spår för kommande säsonger en "total blackout".

Skoj.

Blue MondayHundtassen på tennisbollen är ju brilljant.

I Wish...

I Wish...
- is it because we got tropical needs?

...

...

Djävulens bil

Djävulens bil

The ChapFick häromdagen ett kuvert från de brittiska öarna. Det var tapetserat med Drottning Elizabeths fagra nuna, och jag undrade, vad kunde nu detta vara?

Självklart var det senaste numret av The Chap som jag nyligen startat en prenumeration på. För det facila priset av £ 15 får man fyra nummer, vilket motsvarar ett år.

I detta nummer tas gentlemannasporten cykling upp. Man ger en känga till Tour de France som förfulat söndagsutflykten på cykel till något så simpelt som en tävling i fula kläder tillverkade av konstmaterial. Inga brogues så långt ögat kan nå. 

Tidningen som är en "Journal for the modern Gentleman" skriver ironiskt om engelska gentlemän och bristen på just dessa.  I sitt manifest skriver man att tidningen är en reaktion på ett shoppingsamhälle där männen inte längre lyfter på sin hatt när de möter en fair lady. Överhuvudtaget är tidningen en syrlig kommentar till det moderna levernet som inte alls motsvarar en sann gentlemans förväntningar på ett gott liv.

Kort och gott, satir när det är som bäst. Och så klart, kärlek, kärlek, kärlek...


http://www.thechap.net/


Campari

Campari

Blåbärsmaffian

Blåbärsmaffian