Dagens Citat


"Hennes kropp hade alltid förbluffat henne. Hon hade fått den gratis, men hon hade aldrig köpt något som varit henne till lika stor hjälp som denna kropp"Lana Lee om sin kropp.
Ur Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole.

Campari on the rocks

Campari on the rocksCampari on the rocks
Campari on the rocksCampari on the rocks
Bitter is better.

"I Milano, nån gång i mitten av 1860-talet, serverades Campari Bitter för första gången; platsen var Caffé Ristorante Camparino i Milano." Så står det att läsa på
dricka.se.

Campari dricks ju helst on the rocks, så att säga. Ta en handfull istärningar, lägg i ett glas och fyll på med Campari. Violá, och du har en svalkande Campari on the rocks i din hand.

Svenne vem, svenne vad?

79399-284


79399-285

Nja, någon matfotograf blir jag nog aldrig. Men pannkakor hör ju likväl sommaren till.

Idag efter jobbet tog jag tummen ur och gräddade pannkakor. Ackopanjerad av Jay-Jay gräddade jag pannkakor samtidigt som jag varvade med läsning ur min sommarroman, Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole.

Pannkakorna åts sedan, så som de bör, med vaniljglass, färska mosade blåbär, pudrat med florsocker.

Även till middag kommer det ätas pannkakor, men då förvandlade till köttfärsfyllda crepes. Se där! Till maten kommer det bli matiné i form av En kväll på operan. Sven (en 87 år ung, liten prydlig man jag lärt känna) visste genast att detta var en av Bröderna Marx filmer och drog sig till minnes att det skulle vara en rolig och mycket sevärd film. Upp till bevis.

Sommarlov

79399-282

79399-283

Det är sommar och bloggen har, som kanske märkts,
mer eller mindre tagit sommarledigt.

Mest på grund av nyhetstorka, men tillika dåligt väder.

Fred ut och trevlig sommar.Grattis Helvetica!

79399-280


I år, tvåtusensju, är det 50 år sedan teckensnittet Helvetica kom till världen. Teckensnittet, som är av typen sans-serif, skapades av schweizaren Max Miedinger och är idag kanske världens mest kända(?).

Exempel på fantasifulla företag som använt sig av Helvetica i sina logotyper är: Microsoft, American Apparel, Panasonic, Toyota, Jeep, American Airlines, Lufthansa m.fl.

Grattis Helvetica!