Herr Ober, Eis Bitte!Herr Ober, Eis Bitte!


Prima skinka

79399-318

från: Sandberg & Timonen

The Style Council - Shout to the Top


Joe DiMaggio

79399-315
Joe DiMaggio och Marilyn Monroe.79399-316
Joltin' Joe slår en homerun.

Joe DiMaggio är en legendarisk baseballspelare som under hela sin karriär spelade i New York Yankees. Han är omsjungen i Mrs. Robinson av Simon & Garfunkel och var gift med Marilyn Monroe i mindre än ett år.

Förrutom allt detta, så har han även lånat ut sitt namn till Johan af Geijerstams mycket läsvärda blogg. Den uppdateras sporadiskt, men när det väl händer handlar det mestadels om kokböcker och herrfrisyrer.

http://www.dimaggio.typepad.com/

eklekticism

eklekticism


eklekticism arbetssätt inom konst, filosofi etc. som innebär att man förenar idéer och motiv från olika håll

eklektiker person som tillämpar eklekticism; person som saknar egna idéer och originalitet

:ur bonniers svenska ordbok

Maskinestetik

79399-312

79399-313

79399-314

79399-311

FolkmassaVart ifrån kom allt folk?

96:AN

79399-310


Om man vill ha en stilig frisyr är 96:ans herrfrisering stället att gå till. Två italienska farbröder klipper frisyrer som de såg ut förr i en liten pittoresk salong som ser ut som frisörsalonger gjorde förr, med rutigt golv och svartlackade möbler.


Att jag idag gick till 96:ans för att piffa till min rockabilly-/surf-/fashionkalufs var kanske inte ett helt smart drag. Den italienska farbrorn frågade hur jag ville ha det, lite kortare på sidorna och i nacken svarar jag. Trehundra kronor senare går jag därifrån med en prydligt klippt frisyr, stenhård av gelé, allt enligt skolboken. Lite för kort tänkte jag, men när den är så välgjord, så välklippt kommer man sig inte för att klaga. Polisonger och nacke är slätrakade med rakkniv.


Kronan på verkat är frisörsalongens skyltfönster. Själva rutan täcks av stilistiska, silverglittrande sans-serifer som vackert berättar att man kommit rätt. Skyltfönstrets golv som tidigare var dekorerat med vackra gamla sportredskap, har nu ersatts med en gossedjurshund och en vinkelslip. Här blandas manlig hårdhet med manlig mjukhet, men ledord framför andra är givetvis klassisk, manlig skönhet.96:an Herrfrisering
Telefon:
 08-341665
Adress:
Odengatan 96
113 22 STOCKHOLM

Barber & Books

Barber & Books

I Sveriges mesta (?) bokomslagsillustratörs gamla lokaler på Östgötagatan huserar numera Barber & Books. Det är en nischad butik som specialiserat sig på manlig hårvård och böcker. Det är alltså en kombination av frisersalong, barberare, bokaffär och kafé.


Inspirationen återfinns på 20-talets Manhattan och ur högtalarna strömmar det Miles Davis och Frank Sinatra. Det kommer alltså gå att köpa finfina rakartiklar och dyra fotoböcker, eller bara ta en kaffe om man så behagar.


När rakkrämen tar slut nästa gång blir det hit jag beger mig för att köpa ny. För den som vågar kan man också utsätta sig för en klassisk rakning med, som det så skräckinjagande heter, cut throat-kniv. Ju mer varma omslag (fuktiga handdukar) desto dyrare blir det. Tre omslag kostar 290 kronor.


Och Jesus sade...

Och Jesus sade...

Jag gick förbi Andreaskyrkan på Södermalm idag.
Pryder entrén gör denna simpla, men ändå fina uppmaning.
Han var en smart kille den där Jesus, det må jag säga.

The Style Council

The Style Council


The Style Council, bandet med det självsäkra men ändå fina namnet, bildades år 1983. Det var sångaren och gitarristen Paul Weller och keyboardisten Mick Talbot som utgjorde stommen i bandet. Paul Weller, som enligt wikipedia, klassas som något av en nationell institution i Storbritannien.


Hela vägen hem på en överfull buss, "driftstörningar på gröna linjen", utgjorde the Style Council ljudmattan till min hemfärd. Rosabubbliga tongångar, strösslade med babyblått.


Och trots att hemfärden tog dubbelt så lång tid som den brukar fyllde bandets Greatest Hits-skiva mina öron med välbehag, hela vägen.


Greigt

Greigt