Mondex, hunden.

image382

I Filippinernas huvudstad Manilla vet de att klä sig. På bilden ovan ses chihuahuan Mondex, fem år gammal, iförd dykarutstyrsel. Behöver jag nämna att han vann den modetävlingen för djur som han ställde upp i?

Möbelkomik

Normalt sett har komiska inslag i design en ganska dålig effekt på mig. Men den här spegeln av Colm Keller bara måste man älska.

Möbelkomik

Tänk så underbart...

Sveriges Annonsörer annonserade i torsdags i morgontidningarna: "Tänk så underbart: En värld helt utan reklam." En text om en värld utan reklam helt enkelt. Och vad det skulle få för konsekvenser.

Läs här. Varning för pdf.

Uppdatering: FOTO

79399-376

79399-380

79399-379

79399-378

79399-377

Nytt: Musik

Mark Ronson
Mark Ronsons skiva Version från mitten av 2007 är en pärla. Det är en coverskiva med låtar från bland annat Robbie Williams, Amy Winehouse och Lily Allen. Utan att röra till det alldeles för mycket, men ändå tillräckligt för att det ska kännas spännande har Mark Ronson lagt sin hand på låtarna och givit dem sin egen touch och en hel del kärlek.

Hercules and love affair
I år släppte Hercules and love affair låten Blind, som senare följdes av ett helt album. Där blandar man 70-talets disko med 80-tals house, späder ut med lite 90-tal och toppar med millenium-fräschör. Ordbajseri i all ära, låtarna med Antony Hegarty är i alla fall bäst.

Håkan Hellström
Av kritikerna rosad är denna senaste skiva från Håkan. Den har fått epitetet gubbrock (som om det skulle vara något bra?) och kallas proggig. Men vad gör det, Håkan är Håkan, och Håkan svänger. Punkt.

Nytt: Läsning

Filter
Okej. Lite sent, men ändå. Insatta har redan skrivit av sig angående det nya reportagemagasinet Filter. En annan vill ju inte vara sämre så jag lyfte ett ex och plöjde igenom reportagen. Tidningen har av vissa fått kritik för att vara lite sådär obehagligt, nördigt grabbig. Jag vet inte ifall jag är en sån men hursom gillade jag detta första nummer och ser fram emot de resterande. Jag gillade särskilt sagan om Jesper Kouthoofds uppgång, fall och vinst. Den långa berättelsen om Håkan Thörnströms jakt på en stjärna i Guide Michelin var även den riktigt spännande, som en bok man aldrig vill sluta läsa.

The Chap
På grund av mycket annat har jag inte hunnit läsa så mycket i senaste numret av The Chap som damp ner i brevlådan för nån vecka sedan. Till min förvåning såg jag att de börjat sälja tidningen på Press Stop och även utökat distributionen till ett nytt nummer varannan månad.  Får se hur länge det finns kvar i PS repertoar.

I alla fall. Senaste numret bjuder bland annat på tips om hur man avslöjar en spion (How to spot a spy). Här förklarar man att alla under 35 mycket väl kan vara en spion: after all, landing from a parachute is a young man's job.

Ett annat ämne som tas upp är världens olika filosofier och världsåskådningar. Bland dessa återfinns bland annat Feminism, Beardism och Nihilism.

Och den som inte redan kunde får lära sig knyta kravatt i en steg-för-steg-guide.

Och så här glad blev jag!!!

Råkade trilla över sidan Pandamagazine.se och några gamla låtar från The Embassy. Från 2002 faktiskt.

Inte för att uppmana till något betänkligt men låtarna går att ladda hem...

Me like.

1.
2.
3.

Swanberg swamlar inte längre

Kejll Swanberg har sedan 2002 varit kåsör på Dagens Nyheters Namn & Nytt-sida. Han har rapporterat under "Swanberg swamlar på" måndagar och torsdagar. Tyvärr har Kjell lämnat planeten jorden och Namn & Nytt kommer aldrig mer bli sig likt.

Vem minns inte godbitar som när Kjell refererade Jazzfestivalen på Långholmen och skrev om Neverheardof Onemanband med förklaringen: Årets exklusivaste inneartist direkt från Swinging London. Hatad av några, hyllad av få, okänd för de flesta. Den enes pucko är den andres lokko.


Vila i frid.