UthyresFint, ljust rum centralt beläget i Shanghai uthyres, asap. Hör av dig om du vill veta mer!

Young man lifting weights


http://www.gettyimages.com

Satt och letade mood-bilder (stämnings-/känslobilder?) på jobbet häromdagen och hittade den här stiliga killen.

Har ju förövrigt köpt ett gymkort. Gick dit för andra gången igår (tredje gången någonsin jag sätter min fot på ett gym)... Alltså, löpbandet var ju en upplevelse, kände mig lite smått instängd av att springa i nån sorts boskapsfålla... men det rätt skönt. Sen efter uppvärmning på löpandet blev det en tur till avdelningen med maskinerna, lite osoft stämning, gick till roddmaksinen, rodde lite, gick tillbaka till maskinavdelningen. Sen gick och duschade och gick hem. Det är nåt med de kinesiska bodybuilderna och de där konstiga maskinerna som får mig att bli väldigt osugen. Vet liksom inte var jag ska börja. Kanske bara ska hänga bland de fria vikterna, framför spegeln, och pumpa.

uppdateringDet börjar arta sig... 18 grader solsken, och solen skiner redan in genom fönstret. Klockan är tio i åtta och vi ska åka och söka visum. Heja!

Welcome to the world of the plastic beachStannade till vid en back skivor på väg hem från jobbet och köpte Gorillaz senaste. En tjuga så var denna nya, "Original CD" min. Lustigt, men inte hade jag trott att det skulle kännas så hippt att lyssna på Gorillaz och Lou Reed år 2010. Har lyssnat in mig på några låtar redan i förväg och gillat det jag hört...

//pics//


shinichimaruyam.com


nacho-gil.com


Michael_S_Confer

ustekakeStreamade Mauro & Pluras kök i morse. Det funkar fint att streama från Sverige, med den reservationen att man måste streama när det är natt i Sverige, och innan kineserna börjat surfa... Så typ fram till klockan åttanio på morgonen funkar det någorlunda bra... Iaf, de käkade ostkaka! Jag vill ha ostkaka! Med grädde och bär. Tror det kan bli svårt att hitta i de kinesiska frysdiskarna. Det skulle vara på IKEA isf. Eller om man hade haft enugn kanske man kunde gjort jsälv... Det slog mig att jag troligtvis kommer missa att sitta och äta ostkaka en ljummen sommarkväll i Sverige, iaf denna sommar. Snopet värre.

Mauro & Pluras kök.

hej lördag!


Mysigt kafé.

Idag har jag varit ute och plåtat katalog hela dan. Det gjorde nog inte susen för min förkylning att stå i silkesskjorta i snålblåst. Men nån måste ju göra det också. Vi fotade nåt "italienskt" märke i Shanghais näst största park, Gongqing Park. Kevin Makeup stylade och sminkade. Den andra modellen var en tysk 31-årig pappa. Har kommit fram till att det finns två typer av modeller här. Dels unga killar som vill bygga sin bok, sen har vi 30-åringarna som reser runt världen och försöker smita från vardagen, verkar finnas rätt gott om sådana i Shanghai.

Iaf, parken var full av helgfirande kineser, och folk som tog bröllopsbilder. Och tysken som var hobbyfotograf svor över alla kinesiska gubbar som gled omkring och fotade körsbärsblommor med kamerahus från Nikon och Canon för 10.000 dollar, med lika dyra objektiv. Och så fick vi publik i form av skolflickor som tyckte det var jättekul med två bleka västerlänningar med kopparfärgat hår...

the viewOm man lutar sig ut genom vårat sovrumsfönster är detta utsikten. Helt ok om jag får säga det själv. Annars regnar det ute just nu. Camilla har nog smittat mig med halsont och förkylning.

5 april


Blomsterarrangemang(?) inför expot.


Blåställskille.


Skejtfest!

stället på hörnet


Braised pork noodles.


Kycklinggryta med kycklingbenssplitter.


Mmm, soppa.

klad posk!

Gårdagens påsklunch intogs på Overseas Dragon, kinesiskt snabbmatsstället. Hade dödat för lite sill och potatis, lammstek och ett påskägg...


Dålig ruljans...


Stekta guotie, typ som jiaozi, fast avlånga.


Kinesisk sprite.


Camillas räkspadssoppa, med miniräkor och räkdumplings...

världsutställning

 

På måndag är det kinesiska lantern-festivalsdagen, eller nåt (
Qingming på kinesiska). Men iaf. Igår så utannonserade partiet en ny helg! Världsutställningen här i Shanghai börjar närma sig, mindre än en månad kvar tills invigning. Så mellan den 30 april och 4 maj kommer man vara ledig för att fira invigningen av Expot! Heja!