"The Game of Badminton"Lördag idag, fredag igår. Var ute på lokal. Först M2 sedan Clubb 88. Ena stället värre än det andra. Att gå ut i Shanghai är ett äventyr. Ibland kan det vara ganska okej, ibland helt värdelöst. Tror det har att göra med förhållandet västerländska fulla killar/kinesiska tjejer att göra. Men kanske bara jag som är fördomsfull.

Iaf, har precis tryckt i mig ett halvt surdegsbröd och en kanna moka-kaffe och känner mig rätt satt, som man ju säger i Tyskland. Idag blir det badminton annars. Brukar bli rätt svettigt, men ska försöka återkomma med lite bilder...

Bertelli Biciclette NYChttp://www.bertellibici.com/

cykelDet kanske bästa jag vet just nu är att cykla fixed i Shanghai. Jag cyklar överallt, till jobbet, till gymmet. Är som ett enda stort svett. Fortfarande runt 30-35 grader varmt. Nån dag när solen inte skiner, ska jag köpa hjälm och lysen.

welcome


Hej Windows.


Hej Pocky.


Mina tur mahjong-pjäser.


Kärt återseende. Xinjiang noodles. Tudou niurou la mian. Handjagade, färska nudlar.


Hej Nicole. 白小羊 - vita lilla fåret.

middagVar på jakt efter billig, kinesisk kebab. Hittade inget kebabställe. Så fick bli kinesisk hamburgare. Rätt fett. Men gott. Och starkt. Och rätt sunkigt. De slevar upp köttet från en stor kastrull. Så länge man inte tittar ner i kastrullen, och inte tuggar för länge på fettklumparna så är det lugnt. 3,5:- styck.

experiment

Vatten på typo på papper.

Tänkte det skulle flyta ut lite fint. Men hej, vi har visst bara laserskrivare på kontoret...

Google HKSurfar ju Google Hong Kong här i Kina nu. De har annat bildgalleri än svenska Google... Soft.

YEAR 2010


Ok, såhär såg jag visst ut 2010, kan vara bra att minnas.

Alltså, att röka kan ju se rätt häftigt ut faktiskt. Det är ju rätt coolt, rent stilistiskt sett. Men efter att ha bott ihop med en heltidsrökare... Nja, rökning har nog aldirg varit mer ocoolt. Det värsta är nog rökhostan på morgonen. Jäkligt ocharmig. Och nu har hon (tyskan, såklart) börjat röka sina frukostcigg inne i vardagsrummet. För att det är för varmt på balkongen. Alltså, hon sitter och röker i balkongöppnigen och eftersom dörren är öppen funkar inte ac:n. Så när man kommer ut i vardagsrummet på morgonen är det 30 grader varmt och luktar rök. Hennes frukost är på riktigt ett par tre cigg och en stor kanna moka-kaffe. Så himla -90. Nu fattar man ju varför det är förbjudet med wohnungsgemeinschaft i Sverige.

ok, det blidde en sån här va:


korean barbequeNån sorts grumligt, koreanskt fruktvin.

köphets


eller:

 

?


Kastanjebrun mjölbaggeHittade en sådanahär mysig liten rackare i nya mjölpåsen idag. Hivade hela paketet i sopen. Mjöl är klurigt i kina. Brukar köpa random vanligt, vitt vetemjöl, mest eftersom det som finns att köpa antingen är för nudlar, dumplings eller mantou. Gemensamt är alla dessa mjöl känns rätt sega. Bästa (västerländska) bageriet i Shanghai köper sitt mjöl från ett företag som importerar amerikanskt vete till Kina och maler det här. För att kinseiskt vete inte håller måttet.

working hard or hardly working


duan yidianrVar och klippte mig idag. Och min frisör pratade lika mycket engelska som jag kinesiska. Lyckades säga att jag ville ha det kort på sidorna, men var tvungen att ta till engelska för att säga I don't want a sharp line. Här blev det nåt fel tror jag. Började titta på roliga hundklipp från kinesiska youtube. Har ni sett den där de lägger massa smör på en hunds nos, men den gör inget, bara sitter och tittar. Eller den med hunden som spelar biljard. Iaf, efter hundklippen märkte jag att hon klippt rent ena sidan, upp till skalpen. Hon måste har hört I don't want a sharp line som; snälla, klipp en såndär synthfrilla med långt uppe på huvet och kortkort på sidorna. Och så gjorde hon det. Men det växer väl ut antar jag.

på jobbet

De fick en en jobbansökan till kontoret, en portfolio full med airbrushgrejjer. Men AD:n sa nej direkt. Inga airbrush-killar. Man vet ju hur sånna är.

nya glas


8/8Har precis sugit i mig en tallrik penne arrabbiata. Ångar lite att jag cyklade till gymmet en halvtimme i 35-gradig värme, sedan gymma, sedan cykla hem igen. Känner mig smått död. Annars då, köpte nya glasögon idag så nu ser jag ut som farsan i Heroes. Ser fram emot att kineserna kommer viska Noah Bennet efter mig istället för Hali Bote.

aug 2010

Senaste kameratömningen. Ett axplock.


Sa hejdå till Jed, som flyttade till NYC. Avskedsfest på karaokebar.


Inte riktigt lika sjaskigt som det ser ut. Rät stort och pråligt karaokehak.


Camilla sjöng Emilia.


Sen runt tvåsnåret när kineserna började bli hungriga beställde de in dumplings och rostad ankhals.


Sa hejdå till Camilla som sa hejdå till Shanghai.


Från kontoret.


Och igår var det fredag. Drack bai jiu för första gången, tänkte liksom att det var dags. Luktar lite som sake, men är typ tre ånger så starkt, smakade dubbelt så illa som beska droppar. 56%-igt.


Mitt åk.


Och för att sona våra synder spelade vi pingpangqiu idag. Edward i bild, Yusheng utanför.

VärldsutställningTyska paviljongen. Med en interaktiv boll.

Fred Falke - 8:08pm @ The Beach

Fred Falke - 8:08pm @ The Beach. Lyssna, lyssna!

På en strand nånstans. Känns som att jag skiter i det här och drar till Japan. Kanske. Heja, heja. Håller tummarna.