QR


käferMellan svettattackerna på väg till jobbet (att jag ens övervägde jeans) såg jag denna lilla söta. Kroppen var typ 4 cm lång, trodde det var en plastleksak först, men sen började den röra på tentacklerna...

Ampersand


drakbåtsfestival

Ledig måndag, tisdag, onsdag pga av nån drakbåtsfestival. Fick denna nationella ledighet förklarad för mig av en kines. Men asså, jag fattade inte riktigt, det var nån gubbe som åt nånting och så var det nån tjej eller nåt barn. Kändes som att det inte hade så mycket med drakbåtar att göra. Men man ska äta risknyten i bambublad. Iaf, lite bilder från helgen.


Gårdagens utsikt från balkongen. 28 grader varmt och smog/dis.


Åt gul vattenmelon.


Och kinesisk glass. Alltså, jämfört med västerländsk glass är kinesisk rätt dålig. Det är mer vatten än mjölk i själva glassen, och chokladen sen! Och struten. Kostade ju iofs 2 spänn. Kanske var därför.


Och tarm. Tror jag. Det var rätt segt. För en bläckfiskring är ju en ring, och inte ett rör?

Lördagsbak


Dagens bakskörd.

Uppe med tuppen (nåja) och bakade ut mina bröd. Nu är det bara en fräsig cykel som saknas sen är jag kanske hippaste stockholmaren i Shanghai.

Lyssnade på förra veckans Spanarna och blev så förvånad när de välkomnade årets första sommarvecka. Termometern står på 27 grader, mitten av juni, himlen är vit. Men någon sommarkänsla har inte riktigt infunnit sig... Kanske borde försöka njuta innan det blir för varmt. Men det grämer mig att jag missar svensk sommar. Det mesta jag förknippar med sommar kommer inte i Shanghai. Shanghai ligger vid havet. Men det finns inte en enda utomhusbadplats i hela Shanghai(?). Eller det ligger typ en fejkstrand ute i Pudong, där västerlänningarna ligger och steker när solen skiner.

PANDA
H O N G K O N G

Hong Kong-bilder från förra veckan. Vi skaffade visum. Gick på Ocean Park. Och ja, typ det. Fick höra att Hong Kongs Disneyland skulle vara relativt litet, men Ocean Park var också rätt lamt...


Taxibilar och höghus.


Flying Eagle! Sådär kul, men fin utsikt.


Fritt fall och upskjut.


Berg-och-dalbana.


Visste att jag skulle må illa efter denna. Kanske berodde på 30 graders värme eller solsting också.


Röd panda!


Eh, guldfisk.


Pinne?


Gravplats. De har väldigt lustiga gravplatser i HK.


På väg till nattmarknad.


Det godaste jag ätit sedan vi kom till Kina - kebebtallrik. Med nån sorts tricoloren i sås.


Men mest stod vi och rotade i sånna här. Till och med jag fattar ju att ett Revl9n-lack för 25 spänn är billigt.