söndagsfeeling







Har promenerat runt i ett soligt, 15-gradigt Shanghai hela dagen. Ätit croissanter och donken-glass. Avlsutade söndagsrundan med kantonesisk middag här i kvarteret. Får ett mail från farsan där det står att jag hamnat i kontrovers med CSN. Kul. Tydligen tjänade jag 6000 kronor för mycket under 2008. Det blir femhundra kronor i månaden utslaget på hela året (tyo en arbetsdag?). Och pga detta kommer jag antagligen få betala tillbaka en hel termins studiebidrag. Kul.

uppdatering

Solen skiner i Shanghai idag, och livet är rätt götte när allt kommer omkring. Har varit rätt dålig aktivitet på bloggen på sistone, har liksom inte pallat bara. Men nu är det helg. I alla fall, här är lite bilder från de gångna tre veckorna, har tydligen inte tömt kameran på så länge...


Fin scen, i sunkigt industriområde. I samma industriområde var det en kvinna som torkade fyra kvadratmeter röd chili i solen, låg utstrött på marken.


Vardagskina.


Här käkade vi middag igår. Jag nån risgryta, C nudlar. Deppigt värre. Är det kallt ut, är det kallt inne.


@axel.

Jag vet inte vad det där är. Det är bara konstigt. Det är liksom glacerad korvmedbröd som ligger bland andra imitationer av bakelser.

nehe, om man skulle ta och...

Det är ju rätt segt här just nu. Ber om ursäkt för det. Men det är för det händer så mycket annat spännande i mitt liv. Tiden räcker liksom inte till. Fantastiskt.

I ala fall, fyllde år i helgen. Var i Hangzhou också. Vilket var trevligt. 20 grader och mulet. Har nån bild därifrån jag kan visa nån dag...

Lämnade in passen för ansökan om förlängt visum igår, tror det var första gången vi gick från nån sån där institution och inte var helt sänkta.

Annars regnar det i Shanghai. Mycket. Sen nån dag tillbaka. Syns snart. Hej då.

Me & City

Solen skiner. Det är en fin dag. Dricker morgonkaffe och slösurfar. Sitter och tittar på det här ganska intetsägande klippet med Ben Gorham, mannen bakom Byredo Parfums. När jag plötsligt upptäcker att jag har kaffe på datorns styrplatta och tangentbord. Fan i helvete, är min första tanke, drabbas av lite lätt panik och börjar leta efter papper. Finns såklart inget på rummet, så jag springer till toaletten, hämtar papper och börjar torka. Verkar, som tur är, som att datorn klarade sig rätt bra...

Iaf, på dagordningen står plåtning för Me & City, ägt av Metersbonwe Group som är Kinas största företag för casualwear apparel (de har imponerande 1800 butiker i landet). Me & City's hemsida pryds just nu av Agynees Deyn och Orlando Bloom. Är ett kinesiskt företag, med någon sorts västerländsk ambition och med den träffsäkra sloganen Be different.

Glad fredag och trevlig helg!

3xkolhydrater


Oreo! Ett stort paket kostar 5 spänn, ett litet 3. I HK fanns det Oreo McFlurry på donken. I Shanghai har de ersatt McFlurry med läsk med mjukglass på. Hur tänkte de där liksom?


Bananbröd! I brist på annat, mitt nya favoritfikabröd.


Pannkakor. Gjorda på nåt segt kinesiskt mjöl för dumplings. Alltså sega pannkakor.


släpp fångarna loss



Solen skiner! Camilla sover och jag dricker kaffe. Smutt.

väder

Vaknar av det är kallt inne på rummet som vanligt. Men idag skiner solen in på rummet. Men sen, när vi gått upp, ser vi att det blåser snö utanför fönstret. Tror det är andra gången det "snöar" i vinter. Jag som trodde det skulle bli vår.

Uppochned



Saker är väldigt både och just nu. Det är så fuktigt och kallt på vårat rum att vår lilla svartmögelsamling har spritt sig till andra väggen. Känns lite smått olustigt, men vår hyresvärd bryr sig inte. Är lugnt med mig, men möglet uträttar ju inte direkt några under för C's astma.

Jag är oförsäkrad! Eller, jag behöver teckna en ny försäkring för 4500! Samtidigt har jag sagt upp mig från modellagenturen och ska förhoppningsvis börja min praktik som graphic designer på måndag.

Annars, har regnat i en vecka. Går mest och väntar på att nåt ska hända...

lazy sunday

Har varit en rätt lat söndag. Kom utanför dörren runt lunchtid. Styrde kosan mot Wagas för frukost. Köpte en stor cappu, en croissant och dagens Shanghai Daily. Satt där ett tag, innan vi bröt upp för att ta oss in mot city. Vi tog oss nedför Huaihai road, gick in på Hotwind, sedan Uniqlo, för att sedan konstatera att vi fortfarande var hungriga. Gick till HL Sushi och käkade udon-nudlar. Tog min gamla vanliga, med nudlar, morötter, sjögräs och schnitzel. Så himla god! Kan inte riktigt beskriva smaken, för den smakar inget speciellt. Den är bara god. Heja Japan! Camilla tog nåt konstigt med hela, kanderade minibläckfiskar. HL sushi har en sån där snurrande sushibar. Känns som att det alltid sitter ensamma, vita, medelålders män i sånna. Lite lost in translation. Med respekt för den vita, ensamma, medelålders mannen lägger jag inte upp den bilden.

Sen gick vi till Watsons (finns tydligen i Asien... och Estland?) som säljer skönhetsprodukter och godis. C köpte skönhetsprodukter och jag godis. Köpte dels högkoncentrerade mjölkkarameller (någorlunda fritt översatt) och Sunkist! Finns det ens kvar i Sverige? Var iofs kolsyrad grapefruktsläsk på plastflaska... Men iaf, Sunkist... Camilla rynkade på näsan och grimaserade, jag blev kär.

Efter det styrde vi norrut, tog Nanjing road västerut. Käkade middagsmeny på donken+fudge sundae. Sen gick vi hem. För att konstatera att vår flatemate, som klagar över vår elförbrukning, sitter på sitt rum och myser i AC-värmen. Jag och C har knappt vågat sätta på AC:n sedan hon klagade. Vi har alltså inte haft nån värme alls. Vi kontrade med att sätta på AC:n innan elen är billigare, tända vår Muji-rökelse och våra doftljus och stängde dörren. Glad söndag! 


Asså, vet inte vad jag ska säga om förpackningen. Den lilla gubben ser vettskrämd ut. Iaf. Man skjuter ut en liten låda ur pappröret. Plockar upp en karamell i taget, ambitiöst inslagen i folie. 8,2!


Sunkist!


Udon!

Spicy Joint.

Skulle gissa att jag skrivit om Spicy Joint förut. Det roliga namnet till trots är det nog en av favoriterna i Shanghai. Det är en ganksa vanlig kinesrestaurang, med väldigt vanlig kinesmat. Men det är lite fräschare (och lite dyrare) än de sunkiga kvartersställena. Nedan följer några favoriter.


Stark pasta som fan. Den serveras kall, består förrutom nudlarna av böngroddar, gurka och kött. Ser inte så stark ut, men är ungefär så stark som man klarar av utan att det blir obehagligt.


Eh, salladskål(?) fläsk och chili. Camilla säger att fläsket bara är där för smakens skull. Det är alltså vita fläskbitar med lite kött på. Äter bara salladskålen nu.


Mantou! Tre ångkokta, tre friterade. Man doppar dom i nån mysko vanlijkräm. Känns väldigt suspekt. Men är väldigt gott. Som ett avbrott till allt det starka. Man bråkar om den sista friterade...


lägesstatus

Har firat av helgen med ett fredagsbesök på IKEA. Kände mig sådär lagom rofylld när vi gick ut därifrån. Faktiskt. På riktigt. Det enda vi faktiskt köpte var lite doftljus till vårt unkna rum och en aloe vera-växt. Men vi hann också med att käka västerländskt på resaturangen, efter 20 minuters köande med hungriga kineser. C tog köttbullarna, jag bolognesen. Sen botansierade vi bland svenska lantchips, brännvin, knäckebröd och flädersaft på IKEA Food, slutade med att vi bara köpte godis. Avrundade lite lätt med en 1-kronas mjukglass. Imorgon ska vi dit igen...

bröd & sånt

Jag är en sucker för bröd och kaffe. Vet inte varför. Kanske för att det är svensk basmat, och jag är en svennebanan ute på villovägar. I Kina får man ju mer eller mindre göra avkall på allt vad bra kaffe och gott bröd heter. Sååå..


Cappu på donkens kafé. Haha, bland de bättre jag fått sen vi kom till Kina. Fint dekorerad också.


Käkade grillad surdegsmacka på nåt kafé i Hong kong. Med barbeque hong kong pork. Intressant, ja. Gott, nja...


Och i Hong kong gjorde vi ett kärt återbesök på Pret a manger, som vi gick några för många gånger till i London. Att en sunkig trekantsmacka kan vara så god!


McDonald's cafés macka var väl ungefär allt man önskar att en smörgås inte ska vara. Fast brödet var faktiskt helt ok.