20:37Har precis varit ute och käkat nudlar. Väntar fortfarande på csn-pengar. Tror vi har skickat in tre kompletteringar nu. Hur svårt är det att fylla i en blankett? Har prov nästa vecka också. Ska förbereda fem stycken treminuterstal, sedan dra lott på provdagen om vilket tal man ska framföra, inga papper, inga stödord. Om man lägger ihop all tid jag pratat kinesiska skulle det nog bli tre minuter. Kanske.

Utsikten.


Utsikt norrut.


Utsikt söderut.

Bull Noodles

Var och käkade på Bull Noodles häromdagen. Trevligt ställe med väldigt spartansk inredning. Maten var rätt enkel och rätt god och innehöll ingen glutamat. Det möraste köttet jag ätit på länge...

*¨*

Vissa saker är inte så himla noga i Kina. Tack vare detta kan man köpa kläder i Robert de Niros klädaffär, eller varför inte skor i Liv Tylers skoaffär.

friday nightFredagkväll. Slutade med att vi hamnade på en kinesisk karaokebar med fulla reklamare. Promenerade hem.

XinjiangNär man vill stötta sina lokala
uigurer går man till någon av de många Xinjiang-restauranger som finns i Shanghai. Det finns ett par stycken runt skolan... De brukar vara hyfsat fräscha och alla har samma, enkla men ofta goda, mat.

Konsumentprisindex:
Niurou la mian, köttnudelsoppa: 5:-
nudlar med himmelskt god sötpotatis: 12:-
läsk: 1,50:-.

SnickersKöpte en Snickers på Watson's häromdagen. Dyr skit! Eller nja. Den kostade 3,5 typ men var ändå larmad.

09:57 söndagmorgon


Bild lånad från Los Angeles Times.

Snörar på mig fake-conversen och promenerar till Croissants de France-nånting. Solen skiner men lyckas inte riktigt tränga igenom morgondiset. Har på mig shorts, linne och caridgan, men det känns som att det börjat blåsa svalare höstvindar. Inne på Croissant de France luktar det snuskigt mycket billig ost och plastskinka. Köper croissanter, går hem, gör extra starkt filterkaffe och käkar mina croissanter med philadelphiaost och marmelad. Ackompanjerad av Monica Z.

Idag flyttar vi till Shanghais motsvarighet till, kanske, Bondegatan. Changle lu, here we come! Kommer bli flatmates med en kinesisk tjej vars namn jag varken kan läsa eller uttala. Men på "västerländska" heter hon Din.

Och vi ska till IKEA idag. Har kikat på hemsidan... De säljer snaps, billig ost och billigt kaffe. Ska bli kul att se IKEA här i kinaland. Har läst att kineserna inte riktigt tagit til sig konceptet med "billiga" platta paket. Istället åker de till varuhuset varma sommardagar för att låta barnen springa av sig medan föräldrarna ligger och sover i utställningssoffor och sängar, njutandes av gratis AC. Och köper billigare fake-IKEA-möbler nån annanstans.

Jag börjar gilla Shangahi, känns som det börjar lossna nu... Ska bara lära mig lite kinesiska också.


Los Angeles Times skriver om IKEA i Beijing.

väntan


I<3MUJIDet är synd at Muji är så litet i Sverige. Det borde vara mycket större. Framför allt så säljs det ju väldigt prisvärda baskläder på Muji, som inte finns i Sverige alls. När vi hittat nånstans att bo ska jag köpa porslin där. Och en salladsslunga. Två lägenhetsvisningar idag, en igår.

Båttur

När vi var i Keqiao och hälsade på Camillas släkt bjöd hennes kusin oss på en båttur runt stadens sjö. Båten var någon lokal specialité berättade kusinen. Han som rodde hade en åra i händerna, och den andra kontrollerade han med fötterna. Såg inte så skönt ut, men han var rätt skillad/van. Camilla tyckte den sista bilden var lite för cheesy och klyschig för att lägga upp, men det struntar jag i.

random asiatiska arméer


Shanghai+omnejd


Kvast.


Kinesisk standardtermos.


Inte så upplyftande utsikt från buss.


Hemma hos C's släkt.


Svarta hönor.


Båt+vatten.


Kinesisk småstadsskola.


Asfalt.


helgens mat


Här köpte vi grillspett. Fett goda. Tjocka nakna kineser som stod och svettades till unts-unts-musik.


Nötter. Vi köpte rostade kastanjer.

Annat vi ätit i helgen är: små fredsduveägg, nyslaktad kyckling och snäckor. Fast det konstigaste var nog att stoppa ner ett sugrör i en benpipa och suga i sig hotpot-saft. Var inte helt beredd på den. Och gelesaften var rätt scary också. Sur saft med artificiell smak och med små slimeklumpar i...

väntaKinesisk vänthall. Det är kul att åka buss!

Sunmoon Education GroupUtbilda dig! Det är viktigt! Bli framgångsrik! Bli som honom!

skärpa/oskärpaVi håller på att få slut på kaffe. Ett paket kaffe här kostar 100 spänn. Allt här är billigt utom kaffet.