ReklamDet finns reklam. Och så finns det Reklam. Med förra måndagens DN medföljde en annonsbilaga från Pressbyrån. Det var något så ovanligt som ett välgjort magasin som gjorde reklam för just Pressbyråns diton. Pressbyrån känns kanske inte som choice numero uno för att inhandla lektyr på, men vafan, det kanske är dags att ändra sin uppfattning.

Denna annonsbilaga går under namnet SID. och är snyggt, om något rörigt, layoutad och med spännande typo. Bland de deltagande skribenterna och krönikörerna återfinns Susanne Ljung, Göran Everdahl, en lång text om Jefferson Hack (mannen bakom Dazed & Confused, An Other Man och Another magazine) av Johan Wirfält. Dessutom får Andres Lokko, Jan Gradvall och kocken Melker Andersson svara på frågor. Utöver detta kan man också läsa texter om deadlines och hur man bäst layoutar framsidan till ett glossy magasin.

Kort sagt, reklam när det är som bäst. Heja Pressbyrån!


Länk till SID. Varning för pdf.

Stor i Japan!I bland händer det att Tv 6/ZTV eller vad det nu heter presenterar lite intressant tv-underhållning. I höstens tablå syns bland annat Hål i väggen och Stor i Japan. Hål i väggen är någon form av billig tv-komik med kändisar som ska åka genom hål, misslyckas, och hamnar i vatten. I kvällens premiärprogram var Henrik Schyffert, Felix Herngren, Björn Gustavsson och Linda Rosing och hennes polare med. Efter att ha tittat på den japanska förlagan på youtube hade jag någorlunda höga förhoppningar. Men den här sortens tvprgogram funkar ju inte i Sverige, på svenska.

Stor i Japan däremot. Fint. Med undertiteln: ett experiment av Henrik Schyffert. Handlar om Sebastian Hedin och Jens Sjögren, två sköna killar som bryter på småländska, som åker till Japan för att bli kända för sitt kändisskap. Jens är frontfigur i bandet Bring me the fuckin riot man, och båda var med i nåt matprogram på fyran för flera år sedan där de bland annat bjussade på ingefära-popcorn.

Efter att ha sett första programmet kan man konstatera att japaner har världens sjukaste humor och att småländskan är Sveriges charmigaste dialekt.

Stor i Japan.
Sätra Torg 8Sätra torg, here I come!

Man Ray