look-a-like

Fick ett mail från vår gamla flatmate som tyckte jag var lik Elly Jackson, sångerskan i La Roux. Tja, vad ska jag säga?
Hong Kong: Shoppat

Shoppat i Hong Kong:


En Holga pinnhålskamera.


Engelsk rakkräm! Typ omöjligt att köpa rakkräm i Shanghai.


Parfym.

Att aldrig vara nöjd // Fastlandskina

Tillbaka på fastlandet efter några svettiga dagar i Hong Kong. Det var najs, som vanligt. Kanske lite för varmt för min smak, typ tropisk värme. Lyckades få en schysst klockbränna. Sitter iaf med ett 30-dagars business visa i handen, så att jag kan andas ut iaf en månad innan det måste förlängas... I Shanghai är det kyliga 22 grader och mulet. Trist, men rätt skönt faktiskt. Hong Kong börjar växa på en, känns som en rätt lagom stad att bo i... Åk dit! Eller nja, om ni har vägarna förbi kan det vara värt en omväg.

Bilder kommer.Hong KongImorgon blire Hong Kong. Har inte tänkt på det förrens nu, men snart så. Hong Kong är najs. Riktigt najs. Vi ska försöka få ett visum. Och åka till stranden. Camilla vill till Disneyland, jag till Ocean park. Får se vad det blir.

Godmorgon bloggen!

28 grader och solsken idag. Hong Kong imorgon.

Dagens shoppat. Kinesisk 2:nd hand.

Hämtade upp några linneskjortor på fabric market idag. En lila, en grå och en svart. Så nu är jag mer sommar än Michael Palin i Sahara. Utanför råkade det finnas ett stånd där de sålde solglasögon. Det blev ett par RayBans och ett par Oakleys. Jag ifrågasätter själva solskyddsfunktionen litegrann. Men vafan, vad gör man inte för fashion.


Sen bara sådär hamnade vi på en kinesisk second hand marknad. Tvivlade på om de ens fanns. Köpte en väska.


Och ett par Prada-skor(?). Alltså. Antingen har jag köpt ett par välgjorda, men begagnade kopior. Eller så har jag fyndat ett par Prada-skor! Jag tror och hoppas på fyndet. Det står iaf Prada i skorna och Made In Italy och allt det där.


Och jag fick en plånbok på köpet.

Till slut. Kinaland.

I början av april knäppte jag några bilder under in dagliga promenad på väg till jobbet. Som jag sedan pedagogiskt tänkte lägga upp på bloggen för att visa hur min väg till jobbet såg ut. Det tog bara enochenhalv månad att få upp dom. Och nu har vi flyttat.


Iaf, ute på gatan där vi bodde förut. Changle lu.


Sen, efter några minuters promenad gick man förbi gosedjursaffären. Inuti affären fanns det ett berg med gosedjur.


Man gick över Yan'an lu, samtidigt som man hade nån elevated road ovanför huvudet.


Och precis bredvid alla dessa motorvägar fanns en söt liten balkong.


Sen kom man till Jingan-området och Nanjing xi lu. Här är Prada-butiken.


Och Luis Vuitton-väskan.


Och utanför Bottega Veneta-affären har de satt upp psykedeliska svampar, i Expots ära.


Sen tittar man upp i luften, för himlen är ju blå!


Och så helt plötsligt tog lyxbutikerna slut. När det var lite kallare ute, men solen sken, passade man på att ställa ut sina fågelburar, bonsaiträd, eller gamlingar på gatan.


När man passerar kundvagnen med duvor är man framme. Ibland om man har tur/otur kan man få se när de slaktar och rensar fågeln.


Väl framme på jobbet väntar autmoatkaffe med fransk mjölk.


Och om man köpt med sig nåt luftigt kineiskt bakverk kan man kalasa på det.

TESCO+annat


Var på TESCO häromdagen för att proviantera. Där kan man köpa levande småorm. Det är bara ta en hink och börja hiva från plastbaljan. Och så har de såklart bai jiu. Vit sprit. En dunk 52%-igt för under 30 kronor. Det blir nog en bra fest.

Annars är det typ trettio grader varmt på kontoret just nu. Och jag åkte motorcykeltaxi till jobbet. Det var kul ich spännande. Lite för spännande på morgonen kanske.

mitt panoramaEn godtycklig riktlinje på hur bra man bor i Berlin, är om man kan se TV-tornet från sitt fönster. Nu har vi flyttat till en lägenhet här i Shanghai där vi ser Shanghais TV-torn Oriental Pearl Tower från både sovrum och balkong. Ser även Shanghai World Financial Center och Jin Mao Building. I rätt ordning är de 8:e, 7:e och 16:e högsta byggnaderna i världen. Inte så illa. Det är de höga byggnaderna på första fotot. Vi bor på 25:e våningen.

En dag i gröna Sverige

Ligger hemma i sängen, lite halvsjuk och uppdaterar mig på de svenska dagstidningarna. Lite för högt upp på SvD:s nättidningen ligger den här fiktiva berättelsen om hur det skulle se ut i ett Sverige styrt av Miljöpartiet. Jag kan inte låta bli att tycka att denna blandning av utopi och dystopi nog är det roligaste jag läst den här veckan. 

Om Yvonne som bor på en bilfri Hornsgata:

Efter frukosten tar hon tunnelbanans gula linje mot Solna för kursen på Kvinnohistoriskt kunskapscentrum. Hon har pluggat i tolv år nu med studielön, men funderar på om det är dags att växla spår och läsa massmedie- och reklamkritik. Annars kanske hon tar ett sabbatsår...


Huva.

08:26, 11 maj 2010


hejja kina!


Strålande solsken, mitt på en lördag. Och tomt.

Mitt i centrala Shanghai ligger People's Square och People's Park. Där hittar man så här fina gräsmattor. Det är annat än de torra, bruna halmmattor man hittar i Sverige. Enda kruxet (och anledningen till att de är så fina) är att man inte får beträda dem. Det finns en visselpipeförsedd vakt som visslar så fort någon sätter foten på det gröna. Men sen finns det andra parker, där man kan pröjsa inträde, och då minsann, då får man kasta frisbee, ha picknick och gå på gräset.

solsken och representingDet hände en rolig sak i Shanghai i år. Shanghai hoppade över våren. Lite snopet tyckte jag. Så de senaste dagarna har det varit svettiga, fuktiga 25 grader. Kan ju inte klaga efter en vidrig vinter, samtidigt som jag bävar inför ytterligare 10-15 grader.

Annars har vi flyttat till 25:e våningen, och till världens största bostadsområde. Vår flatie sa att det bor 250.000 pers i området. Tyckte det lät lite väl. Men å andra sidan bor det väl 18 miljoner människor i hela Shanghai. Så 1,4% av stans befolkning var ju inte sååå mycket... Iaf, lägenheten tillhör företaget där jag gör min praktik. So we live for free. Representing!!!