berlin






das zug


8mm


Bar.

forts.





Sitter och tittar på gamla bilder...

flygplats




*_*



Var uppe i en bar på 91:a våningen och tog en öl med päronen. Igår fick vi kinesisk massage. Är inte helt säker men kanske frigjordes massa gifter i min kropp efter allt knådande. Känner mig febrig idag...

countdown


veckan som gått


Solen skiner för första gången på hela veckan.


Och vi behöver tvätta fönstrena.


Kontoret.


Vi var på Dunkin' Donuts och åt oss proppmätta, för det finns ju inte i Sverige...


Och jag var tvungen att köpa tropiska kokoskex från Japan, doppade i choklad. Butter Coconuts Chocolate...

http://www.moire.ch/




Auf Switzerland.

Edward Burtynsky http://www.edwardburtynsky.com/


Panorama över Shanghai.


Trafikkarusell i Shanghai, kineser på syra måste ha byggt den.


Olja och kol och sånt.


Nån sorts textilnånting.


Och här äter arbetarna lunch.


Kycklingfabriken!


Återvinningsstationen


Nummerskivor till gamla analoga telefoner...

Efter omvägar på nätet hittade jag Edward Burtynsky. Han har bland annat fotat i Shanghai/Kina. Inget nytt under solen kanske, mer än att man fick bildbevis på sina föreställningar om Kina. Plus inressanta faktatexter om Kinas ickebefintligga återvinningssystem, bland annat... eller det cyklar omkring fattiga personer på trehjulingar som samlar skräp och säljer till återvinningsstationer som den ovan.

Söndagsmorgon



Så, söndagsmorgon alltså. Har satt i mig en hel kanna pressokaffe, då min bättre hälft inte ville ha sin hälft. Camilla ligger i sängen, döendes i förkylning. Själv sitte jag och uppdaterar mig på veckan som gått.

Igår var jag ute och drack öl med en amerikansk klasskompis och hans flickvän. Fick veta att det inte är nån idé att åka till New York om man ska till staterna, eftersom det är som Europa, typ. Istället ska man åka till New Orleans. Det är riktiga grejer det, musik och öl.

Drack Skol. Tydligen nåt sorts världsprojekt som startades 1964 av massa bryggerier, bland annat svenska Pripps. Har aldrig hört talats om ölen så det kan inte riktigt ha blivit den världsöl man eftersträvade. Men det är den mest druckna ölen i Brasilien så om man gogglar kan man se reklamkampanjer bestående av öl, blondiner bröst. Skol är ju hursomhelst ett väldigt katschigt namn om det hade varit en svensk öl...

Och så upptäckte jag att om man beställer en öl i en bar här är det nån sorts folköl man får, 3,1%! Gas station beer kallas det på amerikanska.

köket




宜家家居 Yi jia jia ju



Var på IKEA häromveckan. Köpte lite värmeljus typ. Tittade på skrivbord, som vi sedan köpte fejk på kinesiska ebay. Och så åt vi köttbullar. De var ungefär lika goda som de ser ut, ganska grå och trista alltså (kokade?). Men presentationen hade de lyckats med.

Idag kom regnet

Idag regnar det. Men det är inte som ett svenskt regn som försvinner efter en halvtimme. Här regnar det i dagar när det väl börjat. Kul.

Björnar. I plast.

Daft Punk som Be@rbricks.

Random Be@rbricks.

Starwars som Be@bricks.

Egentligen är ju det här jättetöntigt. Men Kina ligger ju rätt nära Japan, som Be@rbricks kommer ifrån. Så det säljs ju såklart fakebjörnar här. Jag tror att jag kommer köpa minst en.

pickadoll



Prov på torsdag och fredag. Borde plugga. Går sådär faktiskt. På en dag sjönk temperaturen från typ 22 till 12. Rätt ooft, och rätt kallt inomhus utan element.

Nya glas!



Jag var trött på att vuxna män viskade Hali Bote (kinesiska för Harry Potter) efter mig på stan så igår drog vi till en glasögonmarknad. Så fort man stannade till vid en ny affär fick man genast en försäljare efter sig som kände lukten av pengar. Efter två timmars svett och tårar lyckades jag bestämma mig för dessa fashionabla Giorgio Armani-bågar. Camilla sa att hennes respekt för mig genast ökade, och jag tror jag känner mig lite mer, jag vet inte, proffsig kanske? Iaf, 140 pix kostade dem.