Söndagsmorgon



Så, söndagsmorgon alltså. Har satt i mig en hel kanna pressokaffe, då min bättre hälft inte ville ha sin hälft. Camilla ligger i sängen, döendes i förkylning. Själv sitte jag och uppdaterar mig på veckan som gått.

Igår var jag ute och drack öl med en amerikansk klasskompis och hans flickvän. Fick veta att det inte är nån idé att åka till New York om man ska till staterna, eftersom det är som Europa, typ. Istället ska man åka till New Orleans. Det är riktiga grejer det, musik och öl.

Drack Skol. Tydligen nåt sorts världsprojekt som startades 1964 av massa bryggerier, bland annat svenska Pripps. Har aldrig hört talats om ölen så det kan inte riktigt ha blivit den världsöl man eftersträvade. Men det är den mest druckna ölen i Brasilien så om man gogglar kan man se reklamkampanjer bestående av öl, blondiner bröst. Skol är ju hursomhelst ett väldigt katschigt namn om det hade varit en svensk öl...

Och så upptäckte jag att om man beställer en öl i en bar här är det nån sorts folköl man får, 3,1%! Gas station beer kallas det på amerikanska.

Kommentarer
Postat av: axel

När jag blir amerikanskt alkomyndig ska jag ta en tripp i sydstaterna hade jag tänkt. Äta gumbo och friterad kyckling, lära mig kreolfranska och bli skjuten, dels av hillbillies med tatuerad konfederationsflagga, dels i nån uptownward i New Orleans. Har hört att man kan köpa såna här grenade%28drink" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Handgrenade(drink) på gatan där. Episkt. Du borde följa med!

2009-11-16 @ 11:47:14
Postat av: William

Skol finns här i UK också, och ligger på runt 3%, men sen finns ju också SUPER SKOL som ligger på 9% och därmed inte alls lämpar sig att dricka i skolan.

2009-11-16 @ 17:46:28
URL: http://aaslund.tumblr.com
Postat av: William

Supern har tydligen fått klagomål på sig för att en burk innehåller hela 4.5 "units of alcohol", när det rekomenderade max intaget för män ligger på 3 per dag.



http://www.portmangroup.org.uk/?pid=25&level=2&bid=218

2009-11-16 @ 17:51:28
URL: http://aaslund.tumblr.com
Postat av: morre

Axel: säkert att du inte redan varit där?



William: Haha så tillverkaren struntar i "government’s suggested safe-drinking limits", och låter kunderna få i sif 1,5 enheter alkohol för mycket...?

2009-11-19 @ 08:32:35
URL: http://poplife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback