Nya bågar

Mina nya glasögonbågar.
Ser ut Stig-Helmer och har samma frisyr som Stieg Larsson.
Och ett barn på jobbet sa att jag såg ut som Harry Potter.
Kan man vara annat än nöjd med de associationerna?



Och mina nya solglasögon. 30 kronor på Myrorna.



Och så här ser världen ut genom mina solglasögon.
De sprider ett fint lugn och hettar upp alla färger.
Skogskyrkogården blev extra fin genom dessa.


Rekommenderat

Lyssnade idag på Mattias Klums sommarprat, som inte helt oväntat var mycket lysningsvärt. Klum är ju en inbiten nörd utan dess like och det är kul med människor som brinner för saker. Denna ambitiösa naturfotograf verkar ha sett det mesta och detta verkar i sin tur ha genererat ett stort miljöengagemang.

Efter att dessutom ha läst om Kinas frammarsch i senaste numret av Filter kan jag inte låta mig ryckas med i miljöhetsen. I Kina förbrukar man 45 miljarder ätpinnar varje år, tillverkar 2 biljoner cigaretter och får 80% av sin energi från koleldade kraftverk.

Filter

Sommarpratare

Läst i sommar...

Sommarens läsning har inte riktigt rullat på som den ska. Detta har resulterat i 25 kronor böter på biblioteket och en omlåning av Frukost på Tiffanys av Truman Capote. Capotes debutroman Andra röster, andra rum är dock avklarad. En väldigt fin sommarbok. Lunkande handling i amerikansk sommarhetta på 20-talet. Den faktiska handlingen uteblir nästan helt och boken bottnar väl kanske mer i det som inte skrivs i ord…

Tog en sväng förbi Papercut idag, tidnings-,bok- och filmbutiken på Krukmakargatan. Här inhandlades Atlas Litterära Tillägg Nr 1, 2008. Diskussion och text om litteratur. Låter präktigt värre. Återkommer om denna.



Uppdatering: cykel

I min desperation uppsökte jag idag tre stycken cykelhandlare för att dels få låss mitt drev från min kassett, och dels för att köpa ett nytt drev/singlespeed-kit. Detta gick sådär. På första stället hade man dels slut på singlespeed-kit och sa dessutom att mitt hela hjul var för gammalt och att de aldrig sett en liknande kassett. På andra stället som säljer dyra, dyra racercyklar tittade de på kassetten och sa att den här dimensionen tillverkas inte längre men att jag kunde låta hela kassetten sitta kvar men bara nyttja ett drev. Hur snyggt är det på en singlespeed-cykel? På tredje stället, en liten cykelhandlare på Hornsgatan, tog föreståndaren kassetten i sina händer, applicerade två kedjepiskor och knyckte till.

Hade det inte varit för att dessa, av smuts och cykelolja, svarta händer lyckats lossa på drevet hade jag inte betalat 300 pix för det metallskrot som jag sedan kände mig tvungen att köpa. Själv hade jag stångat mig svettig, böjt och dragit, till och med slagit med hammare, utan att lyckas få loss det gängade drevet.



Hursom, nu kan jag slutföra bygget och det är inte omöjligt att Peugot:en med sina krånglande växlar råkar ut för samma modifikation.



Morgonstund har guld i mund....

Denna vackra dag är min lediga dag. Jag gick således upp i ottan för att klara av dagens bestyr. Dagens första var att byta ångrör på kaffemaskinen. Efter att ha mördat originalröret och slipat lite på det nya (ett Rancilio-rör) ser maskinen ut som följer


Före



Efter


Och av frukost-cappuccinon att döma verkar det som att kommer krävas lite träning innan jag får till skummet. Men det är det ju värt, eh.... Dessutom har jag nu traglat mig igenom min kilopåse med Poccino-bönor. Till slut. För att mellanlanda på en burk Arvid Nordqvist som jag fick av min kära mor. Eftersom burken var snygg... Sedan lutar det åt någon italiensk robustablandning.



Dagens fortsatta bestyr och bryderier kommer bestå av att sätta ihop två isärplockade cyklar. Bilder kommer förhoppningsvis snart här på da bloggish. Vad som måste göras är att inhandla ett kassettdrev och skruva bort det gamla ditot som verkar vara ett helvete att få bort efter år av cykling och som alltså dragits åt för varje jävla tramptag och som nu sitter som berget...




[Skärselden]



Häromdagen fick jag förvånas över att det faktiskt finns snälla och generösa människor. En arbetskamrat ville skänka mig hela sin vinylsamling. Jag är ju inte den som är den, utan tackade självklart ja till detta erbjudande. Jag blev lovad två backar skivor med engelskt åttio- och nittotal.

Så, när den stora dagen var framme begav jag mig till Kungsholmsstrand för att adoptera mina nya älsklingar. Trodde jag. Ganska snabbt blev jag nedplockad från mina rosa moln. Det visade sig att något as till kungsholmsbro hade hunnit stjäla den ena backen de tjugo minuter de hade stått nere i trapphuset. Jag hoppas innerligt att denna människa för evigt må brinna i Midgårds skärseldar.

Denna vedervärdiga människa fick med sig alla Depeche Mode-skivor, varav några var signerade. Jag fick iofs lite Prince, lite Bowie, The Smiths och annat smått och gått. Och Så Orup och Ratata förstås...

Dagens:

Dagens läsning: Gods & Gårdar (fina damer väljer sina favoritsaker, allt från 32 år gamla solglasögon till gud vet vad + Extra, extra! Mycket fina inredningsreportage!!! Pampiga gårdar, finfina gods och härliga små slott)
Dagens drink: Beer on the rocks
Dagens låt:
Notorious B.I.G - Kick in the door (för att den dödar dina knäskålar)

Born and raised in Hollywood


Sunday afternoon: Lucky Garden




Ett halvt kilo kaffe senare...