Farväl Falkenberg



Har varit och sett det svenska Oscars-bidraget, bästa icke-engelska eller utländksa film eller vad det kan tänkas heta.

En lagom pretentiös film som lämnar en konstig känsla efter att ha stegat ut ur biosalongen. Filmen handlar egentligen om ingenting alls, och hade det inte varit för en händelse, skulle jag inte kunna återge någon.

Filmen handlar om en gäng grabbar (bara grabbar) som är på väg att entra vuxenlivet. En sommar på västkusten. Falkenberg. Så här i efterhand känns filmen lite som en varm och fin, men bortkastad sommardag. Fast på ett bra sätt. Filmens ickehandling känns ganska poetisk. Och ja, vad ska man säga? Flummig?

Kommentarer
Postat av: William

Skulle ju vara kreddigare om den utspelade sig i Falkenberg, alltså Berlin-förorten Falkenberg. Jag tror att det skulle finnas en potentialt större publik som kan relatera till det tyska Falkenberg, mycket för att Tyskland är så väldigt mycket större än den svenska västkusten. Sen händer det ju mycket i det tyska ditot. Nynazismen gror, folk går arbetslösa med mera. Hoppa på M4:an och se själv. Jag är övertygad om att man skulle kunna skapa något mer interessant i Berlin. Men det är lätt att var efterklok. Men hej, en läxa är en läxa, man går inte till Sthlm Bar&Kök två gånger. Kan ni återhämta er efter det här så kör hårt, men kom ihåg att se er för innan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback